برای مشاهده دوره های آموزشی سایت آکادمی علوم مکانی کلیک کنید.
0

کاربرد GIS در علوم مختلف( دانلود کتاب های فارسی رایگان)

معرفی کتاب در زمینه سامانه اطلاعات جغرافیایی :

  • سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) :

 تعریف سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)

GIS یک سیستم کامپیوتری از سخت افزارها و نرم افزارهاست که برای ایجاد پایگاه‌های اطلاعاتی جغرافیایی طراحی شده است. سیستم های اطلاعات جغرافیایی معمولاً با توابعی توصیف می‌شوند که این توابع عمل جمع آوری، مدیریت، تحلیل و نمایش داده های مکانی را با صفات وابسته به آنها انجام می‌دهند. با یک تعریف سادهGIS  یک تکنولوژی اطلاعاتی کامپیوتری است که ذخیره، تحلیل و نمایش داده های فضایی و غیر فضایی را انجام می‌دهد. به علاوه GIS  توانایی انجام بسیاری از آنالیز های عادی مانند تحلیل تقریب(Proximate Analysis) یا به دست آوردن سطوح رستری را دارد.  اولین مزیت GIS  این است که اطلاعات لایه های اطلاعاتی متفاوت را از منابع و مقیاس های گوناگون در درون یک سیستم قرار می‌دهد. برای مثال، لایه های مختلف شامل شکل های نقطه ای، خطی، ناحیه ای و سطوح رستری و… را با هم ترکیب می کند. هر کدام از این لایه ها از یک منبع متفاوت مشتق شده و برای ایجاد نقشه های نهایی با یکدیگر تلفیق می‌شوند. این مزایا GIS را به عنوان یک ابزار گران‌بها برای مدیریت فرایند مدل‌سازی آب‌های زیرزمینی، تحلیل نتایج و به روز کردن و بایگانی مجموعه داده های مکانی مرجع مناسب می سازد.سامانه اطلاعات جغرافیایی ابزاری قدرتمند جهت ذخیره سازی تحلیل و نمایش داده های مکانی و کاربرد این داده ها جهت تصمیم گیری در مناطق مختلف در مطالعات محیط زیستی به شمار می‌آید.

 

کاربرد سامانه اطلاعات جغرافیایی:

سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد نیاز همگی ما است، زیرا جمعیت و تکنولوژی بشر به سطوحی رسیده است که بسیاری از منابع از جمله هوا و زمین به طور اساسی فعالیت های بشر را محدود ساخته است. غذایی که می خوریم، لباسی که می پوشیم، انرژی و … همچنین افزایش جمعیت و مدیریت ضعیف سبب کاهش منابع شده است. سیستم اطلاعات جغرافیایی به ما کمک میکند تا زندگی بشر را همراه با حفاظت محیط زیست بهبود دهیم.

اکثر مجموعه‌ابزارهای موجود نیز در این محیط دامنه اجرایی وسیع‌‌تری دارند و می‌توان پس از انجام آنالیزهای موردنیاز، خروجی را به اشکال مختلف و در قسمت Layout View به شکل یک نقشه نهایی ارائه نمود. اکثر کاربران نیز این بخش از نرم‌افزار را بخش اصلی دانسته و منظورشان از محیط ArcGIS، همان محیط ArcMap است.
نرم افزار ARCGIS برای تهیه، بررسی، آنالیز و در کل مدیریت نقشه ها و اطلاعات جغرافیایی در قالب پایگاه داده می باشد. سامانه‌های اطلاعات جغرافیایی کاربردهای فراوانی دارند. علوم شهری، نقشه‌برداری، صنعت برق و علوم زمین از برجسته‌ترین زمینه‌های کاربردی GIS هستند. سازمان‌های شهرداری، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی هم از این سامانه استفاده می‌کنند. این نرم‌افزار بالغ بر ۷۰ فرمت داده‌ای ازجمله داده‌های آماری، نقشه‌های CAD، تصاویر ماهواره‌ای و سرویس‌های مکانی را پوشش می‌دهد. محیط گرافیکی این نرم‌افزار کاربرپسند و کار با آن بسیار ساده است.


 

دانلود کتاب های فارسی

Previous
Next
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *